About Ernestine

Mijn reis

Benieuwd naar mij en mijn verhaal? Lees mijn blog of bekijk dit filmpje!

Snelle scan of wij een potentiële match zijn?

Hoe graag ik het ook zou willen, niet iedereen zal zich natuurlijk aangetrokken voelen tot mij en mijn verhaal, dat kan helemaal niet. Ik ben er voor jou als jij ook houdt van:

Denken & Voelen
De Natuur & De Stad
Actie en Ontspanning
Lachen & Huilen
Vrijheid & Verbinding
Nuchterheid & Magie
Shinen & Stilstaan

…en Balans zoekt in het Midden

Ik wil graag JOU de ruimte geven: de denker die af en toe minder wil denken en de voeler die voelen als kracht mag gaan zien. Soms denk je dat je het één bent en niet het ander en zie je niet dat je ze beide bent. Soms lijkt iets een zwakte, terwijl het een kracht is, of lijkt iets heel krachtig, maar is het eigenlijk bescherming. Het is maar net hoe je kijkt. Dus kijk vooral met liefde en geef je Personal Power een boost!

Opleiding

Ik heb mij ontwikkeld in trainen, coachen, schrijven, spreken en healen, o.a.dankzij:

 • Bridgeman Trainersopleiding: Mindfulness, Brains & Emotional Intelligence*
 • De Academie voor Counselling & Coaching
 • Functies binnen de HR en het onderwijs
 • Het Centrum voor Leven & Intuïtie
 • MA Literatuurwetenschap
 • Het HeartMath instituut: hartcoherentie
 • Reiki Practitioner I
 • Rigpa Energetic Healing I en II
 • workshops in energiewerk o.a. bij Juno Burger
 • de transformatieve space die Sijbrand Maal creëert op De Nieuwe Yogaschool
 • bewustwordingscourses o.a. bij Willemijn & Bonnie Bessem
 • van jongsaf aan: vele uren meditatie in uiteenlopende vormen en stijlen. (o.a open-je-hart-meditatie, mindfulness, yoga, visualisatiereizen, vipassana, zen)

*Ik ben lid van de Vereniging voor Mindfulness als gecertificeerd trainer.

Naast mijn passie voor persoonlijke groei, bewustwording en mediteren, houd ik erg van schrijven. Ik rondde mijn studie Literatuurwetenschappen af met een scriptie over De Alchemist van Paolo Coelho. Ook hier was ‘het volgen van je hart’ al de zichtbare rode draad in mijn leven. Ik ontdekte bij het schrijven van die scriptie hoe taal jou de krachtige mogelijkheid biedt om in vrijheid zélf te voelen hoe jij je hart wilt volgen. Daarin vind ik een mooie overeenkomst met meditatie: in vrijheid kijk je hoe het bij jou werkt en hoe het voor jou voelt. Het enige wat we werkelijk bezitten is onze eigen ervaring. Het enige wat ik dan ook kan doen is de voorwaarden creëren voor jou om een eigen ervaring te hebben.

Mijn intentie is om je woorden en gedachten aan te reiken die je upliften. Die je blij maken, inspireren of steunen. Op papier of tijdens events en zelfs tijdens de extra bijzondere momenten in je leven, zoals een huwelijk, geboorte of een  afscheid. Want ook ben ik beschikbaar als spreekster, wanneer je op niet-religieuze en toch inhoudsvolle manier wilt stilstaan bij een belangrijke gebeurtenis. Met veel aandacht weet ik de juiste sfeer en woorden te treffen om een moment van betekenis te creëren, zoals het bij jou past.

Stilstaan bij wat er is, benoemen, bezinnen & vieren. Vanuit dankbaarheid voor dit leven, the Time is Now!

Uit mijn Blog- De Belangrijkste Reis

De afgelopen 10 jaar maakte ik een reis. Een reis in persoonlijke ontwikkeling op zoek naar het geluk dat ik als klein meisje zo vanzelfsprekend had ervaren in de natuur. Ik was een jaar of 10 toen ik in m’n eentje naar de zee liep en terwijl ik daar stond voor het eerst helder besefte: ‘alles is één, alles is verbonden’. Het kwam binnen als een intens helder weten dat je je alleen kunt realiseren als je helemaal aanwezig bent, met al je aandacht, in het huidige moment. Het NU dus. Dit was het. De zin van het bestaan. Het voelde ultiem rustgevend en gelukkig makend. En het was alles bepalend. Ik heb me hierdoor nooit een zoekende ziel gevoeld. Maar ik durfde er toch niet goed over te spreken. Het raakte bij mij aan één van de grootste angsten die wij mensen allemaal weleens hebben. Dat je wellicht afgewezen wordt.(..)

Lees meer

‘Words are Magic and Words are Medicin’ (Lee Harris)

Met liefde geschreven,

Ernestine