About Me

Een kleine sfeerimpressie in een aantal foto’s:

Sinds mijn eerste baan, in 2008, begeleid ik mensen (particulier en in het bedrijfsleven) op weg naar een lichter leven: met meer innerlijke rust, vrijheid en vervulling. Hiertoe deel ik inzichten, inspiratie en praktische tools.  Tijdens retreats, events en als schrijver. Dat doe ik op een toegankelijke, liefdevolle manier.

Of zoals Maartje zegt:

Als je op zoek bent naar meer rust in je leven met daarnaast verdieping en zingeving dan ben je bij Ernestine aan het goede adres. Ik weet niet hoe ze het doet, maar binnen no time voel je je veilig en helemaal goed zoals je bent. Ze geeft spirituele duiding aan de obstakels en uitdagingen die je in je leven tegenkomt en dat werkt enorm verhelderend. Ik heb het genoegen gehad programma’s van haar te volgen, deze programma’s zijn heel goed opgebouwd en brengen je diepe meditatieve rust en contemplatie. Het leuke en bijzondere aan Ernestine is dat haar werk een enorme spirituele diepte heeft en tegelijkertijd een gezonde dosis realisme en humor.’

En De Yogaschool Utrecht:

Ernestine wordt geroemd om haar intuïtie en haar prettige manier van begeleiden en uitleggen. Ze is zeer bedreven is het creëren van een fijne plek of ‘holding space’ zoals je dat zo mooi in het Engels kan uitdrukken. Iedereen wordt gezien. Je stapt binnen in een heerlijke, rustige plek waarbij je alle ruimte krijgt om te ontspannen, op te laden en je te verbinden aan je hart. Dit geeft een open blik en diepe rust.’

Mijn specialiteit 

is meditatiebegeleiding & energy work. Zodat er ruimte komt in je hoofd en je lichaam, je energie lekker stroomt en je kunt luisteren naar je hart, want dat wijst je altijd de weg.

Ik combineer Westerse psychologie met Oosterse invalshoeken en put uit bronnen van wijsheid uit de hele wereld, maar wijs vooral naar de rust en richting die we in onszelf kunnen vinden.

Visie & Missie

We bewegen naar een nieuwe wereld waarin het hart aan het roer staat en niet ons hoofd. Een wereld vanuit liefde, wijsheid en compassie. We hebben allemaal onze unieke rol daarin en een eigen reis van bewustwording. Ik creëer graag de ruimte voor die van jou en begeleid je bij de obstakels die je daarin tegen kunt komen.

Als we door zelfontwikkeling steeds helderder zien wat we niet zijn (aan gedachten, gevoelens, patronen en conditioneringen etc) en steeds duidelijker voelen wat we wel zijn (absoluut bewustzijn/liefde/licht/het universum/het goddelijke), dan heeft dat effect op al onze rollen als mens. En dat is een geweldig verlichtend proces, maar niet altijd gemakkelijk, dat ervaar ik zelf ook.

Soms ervaren mensen een persoonlijke crisis tijdens dit proces, maar vaak verloopt het ook geleidelijk. Als we meebewegen, dan bloeien we helemaal op en verwezenlijken we ons hoogste potentieel.

Daarnaast geloof ik dat we allemaal, altijd, in essentie al compleet, volmaakt en heel zijn. Licht en liefde. Maar we ervaren het niet altijd zo en we leven er niet altijd naar.

We zijn hier om ons dat weer helemaal te herinneren en uit te stralen. Zodat het ook tot uiting komt in de wereld in de manier waarop we samenleven en bouwen aan een duurzame toekomst.

Ik geloof dat dat onze purpose is. Licht leven als het licht dat we zijn.

Voor nu en de generaties na ons.

Ik hoop je te ontmoeten om samen een stuk van deze reis te beleven!

Liefs,

Ernestine


Ik werk met veel mensen en platforms samen, o.a.:

*De Nieuwe Yogaschool te Amsterdam (meditatie)
*Happinez Magazine (columns + meditatie)
*De Yogaschool Utrecht (meditatie)
*Motherheart (events en columns)
*How About Mom (columns en app)
*Helene Bruins (Spring & Fall Retreats)
*Annabel Laura (events met live music, carddeck ’the Art of Flow’)
*Madeline Dijckmeester (Moeder & Kind Retreat, Mindful Parenting)
*Mireille Wortel (S°lence Stilte-Retreats)
*Bridgeman Lichtwerkers Academie
*Simone Heijhoff (S°lence Stilte-Retreats)
*Drops of Heaven. Cadeautje! Met de code ‘angel-ernestine’ kun je eenmalig bij je bestelling kristallen, essentiele olien of sieraad, een gratis auraspray van 10ml cadeau uitzoeken!


Publicaties & Pers

Voor een overzicht van mijn artikelen en media die mij (of mijn werk) genoemd hebben, kijk hier!


Opleiding

Ik heb mij ontwikkeld o.a. met:

 • Bridgeman Trainersopleiding: Mindfulness, Brains & Emotional Intelligence*
 • De Academie voor Counselling & Coaching
 • Het HeartMath instituut: hartcoherentie
 • Reiki Practitioner I, II, III en Master
 • Rigpa Energetic Healing I en II
 • Energy Clearing bij Juno Burger
 • Yoga Nidra TeacherCourse
 • Yoga & Psyche Course bij psychotherapeut Mariana Caplan
 • Functies binnen de HR en het onderwijs
 • Het Centrum voor Leven & Intuïtie
 • MA Literatuurwetenschap
 • van jongs af aan uren meditatie in uiteenlopende vormen en stijlen. (o.a hart-meditatie, mindfulness, yoga, visualisatie, vipassana, zen)