MumTreat~Retreat Inside YourSelf~

17jan

MumTreat
~Retreat Inside YourSelf~

Laat de boel lekker de boel en kom mee een weekend ‘naar binnen’. Hier vind je een bron van rust waar je niemand anders voor nodig hebt. Ontdek hoe fijn dat is en hoe een weekend vaak tot diepgaandere ontspanning leidt dan wat je in een uurtje yoga of meditatie kunt ervaren.

In elke retreat is er een bepaald verloop. Een beweging waarin je eerst gaat landen op de plek en in jezelf. Je lichaam ontspant, waardoor de drukke gedachtenstormen gaan liggen en er vanzelf ruimte komt voor nieuwe inzichten en inspiratie uit de grond van je hart.

Trek je even terug van je dagelijks leven, van alles wat je ‘moet’, van je plannen, zorgen, wensen en omgeving. Je hoeft even niks van jezelf, zodat je rust vindt IN jezelf. Er is geen duurzamer benadering voor ons welzijn.

Keer vrolijker en liefdevoller terug naar huis. Vol zin om je kindjes weer te knuffelen en hun mee te laten liften op jouw happy vibes. Want je doet dit niet alleen voor jou!

Lieve jij, ik ontmoet je graag in Zeeland om samen helemaal onszelf te zijn, verbonden met elkaar als moeder, terwijl we tegelijkertijd zoveel meer zijn dan moeder. Maar dit is wel een van de grootste rollen van ons leven, dus die gaan we vieren & voeden met een weekend als dit!

Sociale Stilte:
Het is geen stilteweekend, maar er zullen wel stille momenten en plekken zijn. We zullen een verstilde sfeer creëren, waarin je niet hoeft te socializen dit weekend. Mocht dit nieuw voor je zijn, dan zul je verrast kunnen worden door wat dit voor je kan betekenen!

 “Ik gun alle moeders een Mum-Treat van Ernestine. Het is de perfecte manier om binnen een korte tijd weer volledig tot rust te komen en bij jezelf aan te komen. Ernestine weet op zeer deskundige wijze je mee te nemen naar de stilte in jezelf middels effectieve meditatieoefeningen. Daarbij zorgden ook het gezonde eten en de prachtige natuur voor een hele bijzondere, waardevolle ervaring. Ik raad deze Mum-Treat van harte aan!”(Emilie)

“Het was heerlijk om een heel weekend met mezelf bezig te zijn. Niet alleen het heerlijke slapen en ontspannen zijn was fijn, maar ook heb ik weer even goed op een rijtje waar ik blij van word en waar ik energie van krijg. Meer in het moment leven in plaats van steeds door en door gaan op een hoog tempo. Het was voor mij heel waardevol.Het eten was ook geweldig!!!!!! Ik kom in de winter zeker weer terug, dank je!”(Thecla)

Weet jij al dat je mee wilt? Klik hier! 

Hoe zou het zijn om mee te gaan?
Na de altijd-intens-drukke decembermaand, kom je deze vrijdagmiddag aan om je te laten verwennen met een heerlijk biologische verwennerij in de warme keuken van het bijzonder sfeervolle ‘Yogabee’ in Domburg.

Er is een programma dat uitnodigt tot ontspanning, reflectie & opladen, maar alles mag, niks hoeft! We geven elkaar alle ruimte om volledig je eigen plan te trekken. Als moeder wordt je agenda al meer dan genoeg bepaald door de zorg voor anderen, je werk of andere bezigheden.

Dit weekend bekijk je van moment tot moment wat goed voelt voor jou!

Bettina schreef over haar MumTreat voor haar populaire lifestyle blog CityMom, lees hier hoe ze het vond! (dat is wel een andere locatie.)

Wat krijg je?

*de prachtige, rustgevende natuur van duinen & strand. Wat je drukke mind moeiteloos kalmeert.
*je (her)ontdekt hoe fijn het is om helemaal zelf te bepalen welke kant je op gaat en in welk tempo. (zonder agenda of zwaan-kleef-aan-kindjes;))
*2 heerlijke, ongestoorde nachten, die zo lang duren als je zelf wilt.
*waanzinnig eten van culinair wonder Marina, lekkere ontbijtjes, snacks, lunches, thee en fruitwater. Gezond genieten, passend bij het seizoen en het proces van een retreat.
*3 x yoga die je zenuwstelsel ontspant en je spieren versterkt. Ook passend bij het seizoen en je proces.
*meditaties die je de ruimte geven om te connecten met jezelf, je intuïtie te vergroten en vanuit meer flow te leven.
*sauna en zwembad
*de mogelijkheid je (misschien lang niet beoefende?)creativiteit uit te leven dmv moodboards maken of mandala’s kleuren. (moodboards om je richting voor het nieuwe jaar te ontdekken en mandala’s om je mind te kalmeren)
*2 stiltewandelingen. Dit laat je op een andere manier kijken naar jezelf en de natuur en heeft een weldadig effect op je hele dag.
*tools voor thuis, zodat je je gevonden rust nog even vast kunt houden.
*tijd om op de bank te ploffen voor de haard met een goed boek of tijdschriftje. (Hoe lekker is dat?)
*rust die je alleen in stilte kunt vinden.

Extra Treats:
* 1:1 Energy Healing met mij. Jouw energie vertelt me hoe jouw body-mind-soul systeem werkt, wat je potentie is, waar blokkades zitten. We maken ruimte bij opgebouwde spanning of stress en je kunt een krachtige extra energy boost ervaren. (retreatprijs: 39,00 per sessie)

*bij animo nodig ik een masseuse uit. Dit kan ook een goede extra manier zijn om opgebouwde spanning los te laten komen en je relax proces versterken.(v.a.€30,-)

Lees Liesjes ervaring:

De MumTreat was echt een cadeautje!! Een mooi programma met meditatie, heerlijk eten en vrije tijd. Het weekend heeft me nieuwe, nuttige, fijne en positieve inzichten opgeleverd, mooie besefmomenten gegeven en bruikbare oefeningen opgeleverd om thuis mee verder te kunnen. Bedankt!”

Of die van Tessa:

“Ik heb het retreat weekend met Ernestine Numan als heerlijk ervaren, rust in mijn lichaam en ruimte in het hoofd. Concreet: tijdens de autorit naar de locatie van het weekend heb ik het rijden als stressvol ervaren (hier heb ik vaker last van tijdens autorijden), de terugreis heb ik nog nooit zo ontspannen in de auto gezeten. Dit was voor mij een eye opener omdat ik deze stress nog nooit had gerelateerd aan te weinig rust. Mooi inzicht dus.”

Sowieso een plekje voor jou vrijhouden? Boek Nu!

Kortom, je ervaart verschillende manieren om tot innerlijke rust te komen. En misschien ontdek je wel dat de rust en het geluk die je best wat vaker wilt voelen makkelijker te vinden is dan je dacht. Gewoon in jouzelf. Heel dichtbij en ultiem rustgevend.

When & Where?

 

 

 

 

Aankomst: 17 januari tussen 17.00 en 18.00 (Tip: neem vrijdagmiddag vrij, dan wordt de hele vrijdag al relaxed!)
Vertrek: op 19 januari rond 17.00.
Locatie: Yogabee.
Investering*:
*€450,- voor 2 persoonskamer met gedeelde badkamer.
*€475,- voor 2 persoonskamer met eigen badkamer+ douche
*€500,- voor 2 persoonskamer met eigen badkamer + ligbad

*Deze prijzen zijn incl BTW.

Tip! Soms kan een werkgever betalen. (Denk aan de noemers duurzame inzetbaarheid, verzuimpreventie of studiekosten) In dat geval hanteren we een ander tarief.

Een Retreat is nooit een overbodige luxe, maar soms zelfs noodzakelijk als je alle ballen in de lucht wil houden. ‘Jij blij=gezin blij’!

Zie je er tegenop je kamer te delen?  Weet dat er genoeg ruimte in en om de kamers is om je gang te gaan. Ook zul je merken dat je beide voor hetzelfde doel komt, wat het makkelijk maakt je helemaal vrij te voelen. 

Boek nu en dan maak je je inschrijving definitief door de factuur te betalen. Overweeg of je annuleringsverzekering af wilt sluiten. Mocht je onverhoopt niet mee kunnen, kunnen we geen refund geven, tenzij we iemand anders vinden om jouw plek op te vullen.

DUS: Wat levert een MumTreat je op?

~Ontspanning die veel dieper gaat dan wanneer je een enkel uurtje per week yoga doet of mediteert.
~ Tools voor thuis, zoals een simpele ontspanningsoefening die je zelfs in 1 minuut kunt doen, waar dan ook.
~ Ruimte in je hoofd en in je lichaam, je zit letterlijk lekkerder in je vel.
~ Nieuwe energie om een tijdje op vooruit te kunnen.
~ Een hernieuwd besef van je eigen ritme en ruimte, niet bepaald door je omgeving, waar je ook in je dagelijks leven op kunt terugvallen.
~ Een houding van zelfcompassie en misschien is dat wel de grootste ‘treat’ voor de rest van je leven!
~ De moeiteloze inspiratie die de natuur je kan geven.
~ Waardevolle inzichten die yoga & meditatie je kunnen brengen.
~ Een herwaardering van je (gezins)leven door even afstand genomen te hebben.
~ Een check van waar je nu zelf staat en waar jij heen wilt, terwijl je beseft dat je nergens heen hoeft.
~ Verbinding met gelijkgestemden, zonder te hoeven socialisen.
~ ZIN om je kindjes te knuffelen!

Nog nooit yoga gedaan of gemediteerd?  Maakt niks uit.

Stel je eens voor: hoe zou het zijn als je jezelf deze quality time gunt?

Voor de vorige deelnemers voelde een weekend als een minivakantie. In 48 uur kan er veel gebeuren.

“Heerlijk om jezelf dit cadeau te doen. Het programma met meditatie en vrije tijd waarbij de instelling; ‘niets hoeft, alles mag’ was, sprak me meteen aan bij het reserveren. Na een drukke week met kind, werk, sociale dingen kwamen we aan op een prachtige locatie. De overgang naar totale rust was even wennen als je daar nooit een moment voor neemt. Dit is dan ook meteen een van de grootste inzichten die het weekend me heeft gegeven; neem af en toe wat afstand en een moment voor jezelf, ook al is dit 1 minuut en je zal zien wat voor rust dit geeft.”(Lisette)


Lieve mede-moeder/Wonder Woman in de Tropenjaren*
van je leven, als je je aangetrokken voelt tot deze ervaring, dan ben je superwelkom.

Wij hopen je in de watten te mogen leggen!

*Over de term ‘Tropenjaren’:
Wikipedia zegt dit: ‘een tropenjaar is een jaar dat voor de berekening van pensioenopbouw voor twee telt’ (dit is in onze koloniale tijd). Hmm, helaas voor ons. Laten we het op de Van Dale houden, betekenis nummertje 2: tro·pen·jaar (het; o; meervoud: tropenjaren) 1. jaar, doorgebracht in de tropen 2. slopend jaar.

Klein cadeautje! Voor wie nog bewijs zoekt dat we onszelf met recht ‘druk’ noemen, hier een cadeau van een inzicht! https://www.oudersvannu.nl/nieuws/eindelijk-erkenning-het-moederschap-staat-gelijk-aan-25-fulltime-baan/

Ga je mee?

P.s. In de foto hieronder was ik zwanger van mijn eerste en voelde ik me elke dag jarig. Als moeder voel ik me helemaal niet elke dag jarig;). Ik geniet me suf, en verveel me soms dood. Ik wil voor altijd bij ze zijn, en soms juist even helemaal weg. Ik voel me gezegend, en ben er soms klaar mee. Ik pleit voor een standbeeld voor moeders, waar we dan allemaal op mogen staan. Net als jij probeer ik er moment na moment te zijn als moeder en net zo te shinen als hieronder, maar ik probeer vooral te accepteren dat dat niet altijd lukt. Af en toe ‘retreaten’ (al is het maar een minuut!) helpt me hierbij en dat gun ik jou ook!