MumTreat Summer Edition!

06jul

~Van Vermoeid naar Verkwikt~

Wat gebeurt er tijdens een MumTreat en hoe voel je je dan?

Ontspannen en relaxed, op een verbazingwekkend moeiteloze manier! Alsof je je innerlijke batterij oplaadt, nadat je een rugzak hebt afgedaan, waarvan je misschien niet eens wist dat je hem droeg.

Terwijl je geniet van de prachtige, rustgevende natuur van een groot eigen landgoed, voel je je steeds vrijer en blijer in lichaam en geest dankzij de yoga, de sauna, de meditatie en de massage.

Bettina schreef erover voor haar populaire lifestyle blog CityMom, lees hier hoe ze het vond!

 

 

 

 

 

 

 

“Ik heb het retreat weekend met Ernestine Numan als heerlijk ervaren, rust in mijn lichaam en ruimte in het hoofd. Concreet: tijdens de autorit naar de locatie van het weekend heb ik het rijden als stressvol ervaren (hier heb ik vaker last van tijdens autorijden), de terugreis heb ik nog nooit zo ontspannen in de auto gezeten. Dit was voor mij een eye opener omdat ik deze stress nog nooit had gerelateerd aan te weinig rust. Mooi inzicht dus.”(Tessa)

Weet je al dat je mee wilt? Klik hier!

Na een heerlijke nacht, helemaal alleen in je 1-persoonskamer (een unicum voor groepslocaties!) en niemand die een speentje nodig had om 03.00 ’s nachts, kijk je of je je nog eens wilt omdraaien of dat je naar de yoga gaat. Om vervolgens heerlijk warm te douchen in je eigen badkamer. Je telefoon mag lekker uit, want je mag mijn nummer aan je thuisfront geven!

Struinend over de hei loop je na maanden of jaren weer eens in je eentje en (her)ontdek je hoe fijn het is om helemaal zelf te bepalen welke kant je op gaat en in welk tempo. Geen dwingende agendapunten of kindjes die tot snelheid gemaand moeten worden.

“De MumTreat was echt een cadeautje!! Een mooi programma met yoga, meditatie, heerlijk eten en vrije tijd. Het weekend heeft me nieuwe, nuttige, fijne en positieve inzichten opgeleverd, mooie besefmomenten gegeven en bruikbare oefeningen opgeleverd om thuis mee verder te kunnen. Bedankt!” (Liesje)

Zonder aan iemand te hoeven vertellen wat je gaat doen, besluit je naar de knus verlichte meditatieruimte te gaan, waar de rust al over je neerdaalt, nog voordat je ook maar een seconde hebt gemediteerd. Je maakt kennis met verschillende manieren om tot innerlijke rust te komen. En misschien ontdek je wel dat de rust en het geluk die je best wat vaker wilt voelen makkelijker te vinden is dan je dacht. Gewoon in jouzelf. Zonder dat je er iemand anders voor nodig hebt. Heel dichtbij en ultiem rustgevend.

Tussendoor geniet je van de heerlijkste gerechten, biologisch en vegetarisch op supersmaakvolle wijze bereid.  Denk aan ‘chocolate bliss balls’ of hartige muffins bij je verse muntthee. Je maakt meteen een mental note hoe je met deze verborgen-groente-muffins thuis je peuter kunt verleiden.

Je doet precies wat je wilt, wanneer je maar wilt en bent weer even helemaal JIJ.

Oh, kon het maar altijd MumTreat zijn!

“Heerlijk om jezelf dit cadeau te doen. Het programma met yoga, meditatie en vrije tijd waarbij de instelling; ‘niets hoeft, alles mag’ was, sprak me meteen aan bij het reserveren. Na een drukke week met kind, werk, sociale dingen kwamen we aan op een prachtige locatie. De overgang naar totale rust was even wennen als je daar nooit een moment voor neemt. Dit is dan ook meteen een van de grootste inzichten die het weekend me heeft gegeven; neem af en toe wat afstand en een moment voor jezelf, ook al is dit 1 minuut en je zal zien wat voor rust dit geeft.”(Lisette)

 

 

 

 

 

 

 

Wat krijg je tijdens je MumTreat?

~ Een heerlijke kamer voor jou alleen in een compleet vernieuwd, luxueus Retreatcenter midden in de natuur
~ 2x heerlijk 3-gangen diner, ontbijt, supergoeie snacks en onbeperkt thee, verzorgd door culinair wonder Kee.
~ 3x yogales die ontspant en tegelijkertijd nieuwe energie geeft, van super docente Amanda, misschien wel midden op de hei!
~ 4 x begeleide meditatie door mij, je hoeft geen ervaring te hebben! Het is een laagdrempelige proeverij van verschillende soorten meditatie. Als het weer het toelaat doen we dat op een bijzondere plek buiten, ook op de hei, op een heuvel waarvan je voelt dat mensen zich er al tijden uitgenodigd voelen daar even stil te staan en te reflecteren.
~ 2 begeleide ochtendwandelingen in stilte. Dit laat je op een andere manier kijken naar jezelf en de natuur en heeft een weldadig effect op je hele dag.
~ 1 meditatieve inspiratiewandeling die je kan verrassen!
~ Sauna
~ Een heerlijke massage (tegen bijbetaling en optioneel)
~ Halfuur Bliss Coaching 1 op 1 met mij (t.w.v.E.45,00). Als je begint te ontspannen, kunnen er soms wat dingen bij je opkomen waar je mee zit. Ik maak o.a. gebruik van coaching, meditatie en energiewerk om jou lichter naar huis te laten gaan. (inbegrepen en optioneel, maar alleen als er tijd is. Anders na afloop via Skype!)
~ Praktische tools voor thuis. Af en toe ondersteund door een opmerking vanuit de wetenschap, want hoewel het ervaringsweten dat je in meditatie kunt verkrijgen het ultieme goud is in de zoektocht van je leven, is cognitieve kennis vergaren het zilver. In bezit van beide, ben je een rijk mens.
~ De rust die je alleen in stilte kunt vinden. (Daarnaast is er ook altijd een ruimte waar gekletst kan worden, zodat je kunt kiezen!
~ Een goodiebag op je opgemaakte bed.

BONUS! NU MET GRATIS ONLINE MINDFULNESS COURSE(twv E49,00)!
Zo bouw je in 4 weken tijd thuis je eigen meditatie op, al vanaf 5 minuten per dag!

Sowieso een plekje voor jou vrijhouden? Let me know!

De eerste MumTreat in mijn leven en zeker niet de laatste! Prachtlocatie, prettige stem, meditatie niet zweef – wel rustig en toegewijd. Kort kader vanuit theorie waardoor je je echt kan verbinden met de oefeningen. Mijn rol als moeder even naast me neergelegd door veel te slapen en te wandelen, lezen en soms lekker kletsen en ontdekt hoe zeer ik in een rijdende trein zat en zit. En hoe mooi die rijdt. Aanrader. Ps: gewoon Gaan. (Het mooie van jouw kind bij anderen laten logeren is dat je ze erna weer terugziet met veel meer energie).(Cato)

 

When & Where?

Aankomst: 6 juli tussen 16.00 en 17.00 (Tip: neem vrijdagmiddag vrij, dan wordt de hele vrijdag al relaxed!)
Vertrek: op 8 juli rond 17.00.
Locatie: schitterend landgoed ‘De Hoorneboeg’*, midden in Nederland en toch midden in de natuur!

Wat neem je na je MumTreat mee naar huis?

~Ontspanning die veel dieper gaat dan wanneer je een enkel uurtje per week yoga doet of mediteert.
~ Tools voor thuis, zoals een simpele ontspanningsoefening die je zelfs in 1 minuut kunt doen, waar dan ook.
~ Ruimte in je hoofd en in je lichaam, je zit letterlijk lekkerder in je vel.
~ Nieuwe energie om een tijdje op vooruit te kunnen.
~ Een hernieuwd besef van je eigen ritme en ruimte, waar je ook in je dagelijks leven op kunt terugvallen.
~ Een houding van zelfcompassie en misschien is dat wel de grootste ‘treat’ voor de rest van je leven!
~ De moeiteloze inspiratie die de natuur je kan geven.
~ Waardevolle inzichten die yoga & meditatie je kunnen brengen.
~ Een herwaardering van je (gezins)leven door even afstand genomen te hebben.
~ Een check van waar je nu zelf staat en waar jij heen wilt, terwijl je beseft dat je nergens heen hoeft.
~ Verbinding met gelijkgestemden, zonder te hoeven socialisen.
~ ZIN om je kindjes te knuffelen!

Nog nooit gemediteerd?  Dan kan je het NU! Ook als je geen directe aanleiding voelde om te leren mediteren, zul je zien dat meditatie ook preventief van grote waarde is om je dagelijks leven met ontspanning te leiden.

NU: Geen ‘Early Bird-Korting, maar een Precies-Op-Tijd-Prijs’! Van 449,00 voor 375,00 ex 6%BTW! (Ook Vriendinnen Deal mogelijk als je samen komt!)

Even afstand van je parels van kinderen en partner (hoeveel we ook van ze houden!), ’to do’-lijstjes, werkdruk, vriendinnen, whatsappgroepen, huishouden en naar huis met een heerlijke ervaring en praktische tools.

Eigenlijk is het niet eens een luxe, maar best wel noodzakelijk als je alle ballen in de lucht wil houden. Want je weet ‘jij blij=gezin blij’.

Ik weet hoe lang je to-do list is en ik ken ons verantwoordelijkheidsgevoel over ‘ thuis de boel draaiende houden’. Maar ik weet ook uit ervaring dat het voor de thuisblijvers (en daardoor voor jou) soms een onverwacht genoegen kan zijn het even met elkaar te regelen!

Dus stel je eens voor: hoe zou het zijn als je die me-time zou nemen?

Voor de vorige deelnemers voelde een weekend als een minivakantie. In 48 uur kan er veel gebeuren.

 Ik gun alle moeders een Mum-Treat van Ernestine. Het is de perfecte manier om binnen een korte tijd weer volledig tot rust te komen en bij jezelf aan te komen. Ernestine weet op zeer deskundige wijze je mee te nemen naar de stilte in jezelf middels effectieve meditatieoefeningen. Daarbij zorgden ook de yoga, het gezonde eten en de prachtige natuur voor een hele bijzondere, waardevolle ervaring. Ik raad deze Mum-Treat van harte aan!(Emilie)


Lieve Co-Moeder/Wonder Woman/Ballen-in-de-Lucht-Houder in de Tropenjaren** van je leven,
als je je aangetrokken voelt tot deze ervaring, dan ben je superwelkom.

Als je mee wilt, stuur mij zsm een berichtje, want ik verwacht veel animo en heb plek voor maximaal 16! Je krijgt dan mijn factuur, waarmee je je inschrijving kunt bevestigen. Ik zou een annuleringsverzekering afsluiten voor het geval je toch niet mee kunt. Alleen als we je plekje nog aan iemand anders kunnen weggeven, kan ik je een refund geven.

Wij hopen je in de watten te mogen leggen!

*Over deze waanzinnige locatie:
Getipt over deze nieuwe retraite-locatie op oude grond, voelde ik direct ‘hier moet ik heen’ en terwijl ik liep op die prachtige plek, wist alles in mij dat dit de perfecte locatie was voor de volgende MumTreat. Al jaren is dit een plek voor bezinning en reflectie, midden op de hei, maar nu compleet gerenoveerd en verbouwd tot sfeervolle, luxueuze woonboerderij. Helemaal erop ingericht om je op aangename wijze te laten terugtrekken (to retreat) uit je dagelijks leven. Door alleen al de lange oprijlaan op te rijden de natuur in, voel je de overgang van drukte naar rust. Vanuit je eigen kamer loop je zo de fantastische hei op, of naar de kleine bibliotheek, fijne zitkamer, lekkere sauna of de behandelkamer voor je massage. 

**Over de term ‘Tropenjaren’:
Wikipedia zegt dit: ‘een tropenjaar is een jaar dat voor de berekening van pensioenopbouw voor twee telt’ (dit is in onze koloniale tijd). Hmm, helaas voor ons. Laten we het op de Van Dale houden, betekenis nummertje 2 obviously: tro·pen·jaar (het; o; meervoud: tropenjaren) 1. jaar, doorgebracht in de tropen 2. slopend jaar.

Klein cadeautje! Voor wie nog bewijs zoekt dat we onszelf met recht ‘druk’ noemen, hier een cadeau van een inzicht! https://www.oudersvannu.nl/nieuws/eindelijk-erkenning-het-moederschap-staat-gelijk-aan-25-fulltime-baan/

Kom je mediteren?