S•lence One Day Retreat

06feb

‘Keep silent, because the world of silence is a vast fullness’. Rumi’

 

In de huidige tijd waarin er van alles gebeurt en het niet vaak stil is om ons heen, is het fijn om de rust te vinden in jezelf. Een dag in stilte biedt je die kans.  Een dag die je verwarmt en verlicht in de donkere wintermaanden.

 

 Voor Wie?

Voor jou als je benieuwd bent wat stilte voor je kan betekenen. Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga, meditatie of een stilteretreat. De ervaring zelf kan iedere keer weer heel anders zijn, afhankelijk van wat er zich in jouw leven afspeelt. (Uiteraard zal er wel ruimte zijn om je ervaring te delen als je dat wilt!)

Dit zegt deelnemer Melissa over de vorige editie:

‘Het was voor mij de eerste keer en het is mij onwijs goed bevallen. De stilte was heerlijk en de omgeving was prachtig. Zo’n mooie ervaring en ik wil het zeker vaker gaan doen. Jullie uitstraling en energie vond ik prettig en ik vond het fijn dat alles oke was, wat ik ook ervaarde. Ook bedankt voor de tools! Ik ga ze zeker gebruiken.’

 

 Moment van Rust & Reflectie

‘Stilte is een stukje hemel dat afdaalt naar de aarde.‘ Ernest Psichari

Het programma en de locatie met geweldige vuurplek binnen nodigen je uit om te ontspannen en vanuit je hoofd in je hart te zakken. Om even stil te staan in de donkere wintermaanden en een moment van reflectie te creëren. Om van daaruit weer lichter terug te keren in je dagelijks leven, met meer rust en ruimte.

Twijfel je of je wilt komen door bijvoorbeeld een drukke agenda en/of stress! Zo zegt I.:

‘Ik vond het van tevoren een beetje spannend, want ik was zo druk geweest dat ik twijfelde of ik dit nu moest doen, maar die spanning was helemaal niet nodig, want ik vond de stilte superfijn’. 

 

 

 Het Programma

Direct zodra je je hebt aangemeld, ontvang je een audio met een geleide meditatie waarmee je de eerste stappen naar de stilte in jezelf te maken. Hiermee begint jouw retreat thuis al. Deze begeleiding geeft je de kans om te ervaren dat je niet altijd stilte buiten je nodig hebt om de stilte in jezelf te ervaren.

We beginnen die dag om 9.00 met een fijne yoga practice, met verstillende live muziek gespeeld door docente Annabel Laura om rustig te landen.  Hierna kun je genieten van de natuur met een stiltewandeling als het weer dat toelaat. Tussendoor krijg je  lekkere gezonde snacks en een heerlijke verse lunch. In de middag mediteren we bij het vuur, kun je ‘flow schrijven’ en heb je vrije tijd om helemaal naar keuze in te vullen. Misschien blijf je schrijven, lezen, in stilte zitten bij het vuur, of ga je weer naar buiten. We sluiten af met een ‘savasana concert’ (jij ligt, Annabel speelt) en het uitwisselen van ervaringen bij het vuur. Maar alles mag, niks hoeft!

Na afloop ontvang je weer een mooie audio die je helpt om telkens opnieuw de stilte in jezelf te ervaren en verdiepen.

 

‘The biggest revelation is silence’ Lao Tzu

 

 

 

 Extra Bijzonder: Live Muziek

Aan ‘S•lence’ zijn meerdere mensen verbonden. Dit retreat wordt begeleid door mij en Annabel Laura die tijdens haar yogales de prachtigste live muziek (zang & gitaar) maakt, die je opnieuw laat luisteren naar muziek vanuit stilte. Een bijzondere ervaring die jouw practice ondersteunt en verdiept.

Wij vinden elkaar in het creëren van een sfeer van ontspanning, compassie en acceptatie. Een sfeer waarin de ruimte ontstaat voor jou om te vertragen, verzachten en helemaal jezelf te kunnen zijn.

Dit zegt Anouk over mijn begeleiding:

‘Ik heb meerdere begeleiders meegemaakt, maar jij doet het echt heel fijn. Ik voelde me helemaal vrij om te doen wat goed voelt, en dat is niet altijd zo bij dit soort weekenden. Door de stilte voelde ik me fijn, vervolgens onrustig, en daarna weer fijn. De healing die je gaf, gaf precies het juiste zetje, waardoor ik meer ruimte en rust in mezelf kon ervaren.’

 

 Extra Fijn: Energy Treat

Ik heb mij verdiept in meerdere vormen van ‘Energy Healing’. Als (o.a.) Reiki Master geef ik (aan wie wil) tijdens de Retreat een mini ‘Energy Treat’, wat tot diepere ontspanning kan leiden, nieuwe energie, heldere inzichten of een algeheel gevoel van welzijn.

 

 Waar & Wanneer:

Datum: 6 februari 2021
Locatie: Moon’s Farm, Noordwijk
Tijd: 9.00 – 17:00
Prijs: € 139,00 (incl. BTW, compleet programma, lunch, snacks & audiotracks voor thuis)

 

 Je Ontvangt:

  • Een stiltedag in de natuur
  • Yoga
  • Meditatie
  • Live muziek (o.a. ‘savasana concert’)
  • Energy Treat (o.a. Reiki)
  • Stiltewandeling
  • Gezonde snacks en lunch 
  • 2 meditaties voor thuis (audio)

 

Is je interesse gewekt en maakt je hart een sprong, schrijf je in. Twijfel je en heb je nog vragen? Laat het ons weten en we overleggen graag of deze dag iets voor je kan betekenen. 

Uiteraard is locatie Moon’s Farm ‘coronaproof’. Daarom hebben we ook een beperkt aantal plaatsen van 12 personen. 

Ga je mee? Ja ik meld me aan!

Lees ook wat het Carlijn bracht om mee te gaan:

‘Ik twijfelde of ik voor de stilte zou kiezen of iets met vriendinnen zou gaan doen. Maar ik wist: als ik ga praten met vrienden, dan wordt het toch snel weer mentaal, en is het eigenlijk weer een uitvlucht die niets oplost. Na S*lence ben ik voor het eerst sinds maanden weer rustig uit mezelf in slaap gevallen’. 

 

 Wb Annulatie:

Mocht je onverhoopt moeten annuleren, dan kunnen we je geen refund geven, tenzij jij of wij iemand in jouw plek kunnen vinden. Als we vanuit de overheid moeten annuleren door Corona, dan krijg je alles terug. Bij annulatie, rekenen we 15,00 administratiekosten.

 

‘Silence is the sleep that nourishes wisdom.’ Francis Bacon