S•lence The Retreat

25feb

‘The biggest revelation is silence‘. Lao Tzu

 

Ben je nieuwsgierig naar wat stilte voor je kan betekenen? Kom dan mee!

Het programma en de omgeving laten je ontspannen en geven ruimte in je hoofd. Om van daaruit weer terug te keren in je dagelijks leven met nieuwe inzichten, meer rust, liefde en flow.

In de huidige tijd waarin er van alles gebeurt en het vaak niet stil is om je heen, kan het veel brengen om de rust in jezelf te vinden. Een weekend in stilte biedt je die kans. (Er is wel ruimte om je ervaring te delen als je dat wilt.) 

Iedereen is welkom en ervaring met yoga, meditatie of stilte is niet nodig. We nemen je graag mee in de bijzondere ervaring die stilte kan bieden.

Deelnemer Melissa zegt hierover:

‘Het was voor mij de eerste keer en het is mij onwijs goed bevallen. De stilte was heerlijk en de omgeving was prachtig. Zo’n mooie ervaring en ik wil het zeker vaker gaan doen. Jullie uitstraling en energie vond ik prettig en ik vond het fijn dat alles oke was, wat ik ook ervaarde. Ook bedankt voor de tools! Ik ga ze zeker gebruiken.’

Op een bijzondere plek in de natuur, kun je dichterbij jezelf komen. In een fijne setting met anderen, waar je je verbonden mee kunt voelen, zonder dat je hoeft te socialisen.  Zo kun je je helemaal opladen met nieuwe energie.

Dit zegt deelnemer Maartje over de vorige S•lence Retreat:

‘Jullie guidance was perfect. Ik heb me laten onderdompelen, er was wat zich aandiende en dat was goed! Ik heb zo genoten van de prachtige plek, het lekkere eten, de ruimte, maar bovenal de natuur die riep. Ik wilde steeds die hei op en naar buiten, het was zo mooi! De stilte was heerlijk en ik denk er heel erg over na om ook jullie volgende Retreat weer te gaan doen.’

Stilte is een stukje hemel dat afdaalt naar de aarde.’ Ernest Psichari


Gun jij jezelf een weekend van ontspanning, inspiratie en verbinding?

 

Het Programma

Voorafgaand aan de retreat ontvang je een audio met een geleide meditatie waarmee je de eerste stappen kunt zetten naar de stilte in jezelf. Hiermee begint jouw retreat thuis al. Deze begeleiding geeft je de kans om te ervaren dat je niet altijd stilte buiten je nodig hebt om de stilte in jezelf te ervaren.

Op vrijdag ben je vanaf 18.30 welkom. Na een warm kopje thee met een lekkere snack, begeleid ik de eerste avond ‘yoga nidra’ een liggende geleide meditatie om te landen en ontspannen als start van het weekend.

De rest van het weekend kun je genieten van mooie stiltewandelingen, meditaties en yoga. Tussendoor krijg je lekkere gezonde snacks en heerlijke verse maaltijden. In de middag heb je vrije tijd om helemaal naar keuze in te vullen. Misschien blijf je schrijven, lezen, in stilte zitten, of ga je weer naar buiten.

Op zaterdagavond heb ik iets bijzonders voor je op de agenda staan, een ‘Savanasa Concert’: een ligconcert, begeleid door mij en Annabel Laura met live muziek en zang . Muziek die verstilt en je op een andere manier laat luisteren.

Op zondag zullen we samen dit bijzondere weekend afsluiten. En na afloop ontvang je opnieuw een mooie audio die je helpt om telkens weer de stilte in jezelf te ervaren en verdiepen.

Het programma nodigt uit tot ontspanning, reflectie, inzicht & opladen, maar alles mag, niks hoeft!

‘Silence is the sleep that nourishes wisdom’ Francis Bacon

 

Data, Locatie & Prijzen

Datum: 25-27 februari 2022
Locatie: De Hoorneboeg, Hilversum
Tijd: 18.30 – 17:00
Prijs: € 495,00 of 525,00 voor gedeelde kamer.
         € 559,00 voor 1 persoonskamer 

(incl. BTW, compleet programma, alle maaltijden & audiotracks voor thuis. Alle kamers delen sanitair.)

–>Boek je nu, dan krijg je een ‘late bird-korting’ van 50,00.
–>Kom je samen, dan krijg je beide 50,00 korting en een rozenkwarts, de steen van liefde en vriendschap.
–>Mochten de kosten nu een probleem voor je zijn, maar verlang je erg naar de stilte? Neem dan toch even contact met me op.

!Tip: soms kan een werkgever betalen. (Denk aan de noemers duurzame inzetbaarheid, verzuimpreventie of studiekosten) In dat geval hanteren we een ander tarief, excl BTW.

!Over het delen van een kamer:

Weet dat er genoeg ruimte in en om de kamers is om je gang te gaan. Iedereen komt voor hetzelfde doel, wat het makkelijker maakt je helemaal vrij te voelen.


Alle sfeervolle slaapvertrekken zijn verdeeld over dit bijzondere terrein. En al onze ruimtes liggen aan de weidse hei en een uitgestrekte bostuin en maken onderdeel uit van Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum, een schitterend landgoed van 13 hectare grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Deze buitenplaats heeft ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin, namelijk ‘Bij de Tuinman’, die ook onze maaltijden verzorgt. Van binnen is De Hoorneboeg totaal gerenoveerd en supersfeervol ingericht met een combinatie van eigentijds design, mooie natuurlijke materialen en vintage.

 

Je ontvangt:

 • 1x Savasana Concert
 • 1 x Yoga Nidra 
 • 1x Flow Yoga
 • 1x Stilte Wandeling
 • 4 x Meditatie Sessie (Mindfulness, Visualisatie, Hart-meditatie, Flow Schrijven)
 • Diner, ontbijt, lunch en snacks tussendoor (alles vers en biologisch)
 • 2 x meditatie voor thuis 

 

Extra’s

2 x audio: een geleide meditatie vooraf waarmee jouw retreat thuis al begint. En een meditatie na afloop zodat je thuis meer stilte kunt blijven ervaren.

Optioneel

1:1 Energy Treat: dat is vaak precies net datgene wat jouw retreat een extra boost geeft. We maken ruimte bij opgebouwde spanning of stress voor nieuwe energie, met meditatie, adem, en energy healing (reiki/rigpa). Als je wilt, vertaal ik ook de boodschap van je energie, ziel en eventuele spirits die je begeleiden.

(Retreatprijs: 45,00 per sessie. Niet voor iedereen plek, dus boek dat direct als je wilt!)


Wat een Retreat je kan brengen

 • meer innerlijke rust & ruimte
 • mentale & fysieke ontspanning
 • meer liefde en (zelf)compassie
 • voldoening, door
 • het inzien en voelen van (je) ‘purpose’, waarmee je ook
 • positief bijdraagt aan een wereld vanuit innerlijke wijsheid, liefde en compassie


Begeleiding

Aan S•lence , opgericht door Mireille Wortel en mij, zijn meerdere mensen verbonden. Dit retreat wordt begeleid door mij en we krijgen bezoek van twee gastdocenten: Annabel Laura die tijdens haar yogales de prachtigste live muziek (zang & gitaar) maakt,  en top yogadocente Helene Bruins.

Wij vinden elkaar in het creëren van een sfeer van ontspanning, compassie en acceptatie. Een sfeer waarin de ruimte ontstaat voor jou om te vertragen en verzachten en helemaal jezelf te kunnen zijn.


Geniet van een bijzonder stilteweekend in de natuur op een prachtige locatie.

 

Wb annulatie

Overweeg of je annuleringsverzekering af wilt sluiten. Mocht je onverhoopt niet mee kunnen, kunnen we zo kort vantevoren geen refund geven, tenzij we iemand anders vinden om jouw plek op te vullen.
! Als je door Corona af moet zeggen, dan storten we de investering terug minus administratiekosten van 15,00 en de kosten voor de maaltijden, als die op dat moment al gemaakt zijn.

 

Is je interesse gewekt en maakt je hart een sprong, schrijf je in. Twijfel je en heb je nog vragen? Laat het ons weten en we overleggen graag of deze dag iets voor je kan betekenen.

 

Listen to the silence, it has so much to say. Rumi

 

Eerst nog wat meer over mij? Een andere Maartje aan het woord:

‘Als je op zoek bent naar meer rust in je leven met daarnaast verdieping en zingeving dan ben je bij Ernestine aan het goede adres. Ik weet niet hoe ze het doet, maar binnen no time voel je je veilig en helemaal goed zoals je bent. Ze geeft spirituele duiding aan de obstakels en uitdagingen die je in je leven tegenkomt en dat werkt enorm verhelderend. Ik heb het genoegen gehad programma’s van haar te volgen, deze programma’s zijn heel goed opgebouwd en brengen je diepe meditatieve rust en contemplatie. Het leuke en bijzondere aan Ernestine is dat haar werk een enorme spirituele diepte heeft en tegelijkertijd een gezonde dosis realisme en humor.’

 

Ik hoop je te ontmoeten!