Stilte Retreat

28okt

‘Quiet the mind, so the soul can speak’ Buddha

 

 

Heb je behoefte aan rust, en tijd en ruimte voor jezelf?
Wil je even uit alle drukte ontsnappen, zodat je jouw eigen centrum weer kunt voelen?
Of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat stilte voor je kan betekenen?

Kom dan 28-30 oktober met ons mee naar deze prachtige locatie in de natuur :
‘De Hoorneboeg’

In deze bosrijke omgeving aan de rand van de Hilversumse hei kun je heerlijk ontspannen. Ons programma helpt je meer ruimte in je hoofd en je lijf te creëren, waardoor er meer helderheid ontstaat.

Dit stilte-weekend geeft je de kans om een diepe innerlijke rust te ervaren. Iets wat in deze hectische, uitdagende tijd vaak lastig is voor velen van ons, omdat er altijd wel iets gebeurt en er altijd geluiden of gedachten zijn, waardoor echte stilte ontbreekt.

Mocht je het een spannend of benauwend idee vinden om zo lang stil te zijn, weet dan dat dat begrijpelijk is, zeker als je dit voor het eerst gaat doen, en dat je altijd bij één van ons terecht kunt als je iets over je ervaring wilt delen of vragen. We begeleiden je zorgvuldig en hebben een fijn programma dat het gemakkelijker maakt om naar binnen te keren.

Ervaring met meditatie, stilte, yoga of ademwerk is niet nodig. We nemen je graag mee in een bijzondere stilte-ervaring, waar je nog vaak aan terug zult denken.

Deelnemer Melissa zegt hierover:

‘Het was voor mij de eerste keer en het is mij onwijs goed bevallen. De stilte was heerlijk en de omgeving was prachtig. Zo’n mooie ervaring en ik wil het zeker vaker gaan doen. Jullie uitstraling en energie vond ik prettig en ik vond het fijn dat alles oke was, wat ik ook ervaarde. Ook bedankt voor de tools! Ik ga ze zeker gebruiken.’

Op een bijzondere plek in de natuur, kun je dichterbij jezelf komen. In een fijne setting met anderen, waar je je verbonden mee kunt voelen, zonder dat je hoeft te socialisen.  Zo kun je je helemaal opladen met nieuwe energie.

Dit zegt deelnemer Maartje over de vorige S•lence Retreat:

‘Jullie guidance was perfect. Ik heb me laten onderdompelen, er was wat zich aandiende en dat was goed! Ik heb zo genoten van de prachtige plek, het lekkere eten, de ruimte, maar bovenal de natuur die riep. Ik wilde steeds die hei op en naar buiten, het was zo mooi! De stilte was heerlijk en ik denk er heel erg over na om ook jullie volgende Retreat weer te gaan doen.’

‘ The biggest revelation is silence‘. Lao Tzu


Gun jij jezelf een weekend van ontspanning, inspiratie en verbinding?

Tip: Je werkgever gunt jou dit misschien ook. We zien dat steeds meer bedrijven budget beschikbaar stellen voor deze stilte retreat, waarmee ze het welzijn van de medewerker en daarmee van organisatie vooropzetten. Vaak gebeurt dit onder de noemer duurzame inzetbaarheid, verzuimpreventie, studiekosten of persoonlijke ontwikkeling. Vraag ernaar als je een werkgever hebt

 

Het Programma

Als je wilt begin je jouw retreat thuis al. We sturen je van tevoren 2 geleide meditaties, waarmee je al kunt beginnen om de rust thuis op te zoeken. Dit is een mooie voorbereiding op jouw weekend.

Op vrijdag ben je welkom vanaf 18.30. We starten  met een licht diner en kennismaking. Hierna beginnen we het programma in alle rust met yoga nidra (geleide meditatie), waardoor je helemaal kunt ontspannen.

Dit weekend zul je, naast het genieten van de rust en ruimte voor jezelf, ook kunnen genieten van geleide meditaties, ademwerk (zoals Wim Hof ademhaling), yoga en stilte-wandelingen. In de middag is er vrije tijd die je helemaal zelf kunt invullen en er is een beperkt aantal mogelijkheden voor massage, energiewerk, of healing sessies.

Op zondag sluiten we ons programma om 16 uur met elkaar af, zodat je fijn op tijd weer thuis bent. Je ontvangt van ons nog een mooie audio waarmee je kunt nagenieten en de stilte in jezelf kunt blijven ervaren en verdiepen.

Gedurende het hele programma worden we door De Hoorneboeg verwend met heerlijke, gezonde maaltijden.

Ons S*lence programma nodigt je uit tot ontspanning, reflectie, inzicht & opladen. Je bent vrij om aan alle onderdelen mee te doen of iets over te slaan als dat beter voelt voor jou.
Alles mag en niets moet.

 

‘Silence is the sleep that nourishes wisdom’ Francis Bacon

 

Data, Locatie & Prijzen

Datum: 28-30 oktober 2022
Locatie: De Hoorneboeg, Hilversum
Tijd: 18.30 – 17:00
Prijs: € 497,00 voor gedeelde kamer (gedeeld sanitair)
         € 597,00 voor 1 persoons-kamer (gedeeld sanitair) 

(Incl BTW voor particulieren. Inbegrepen zijn alle groepsprogramma-onderdelen, maaltijden en geluidsopnames voor thuis. Betaalt je werkgever? Dan is de prijs ex. BTW.)

 

Over de locatie

De Hoorneboog ligt in Hilversum. Het is een schitterend landgoed van 13 hectare met een eigen bos, oude kronkelende paden en een magische heuvel in het centrum. Er zijn verschillende leuke slaap-mogelijkheden verspreid over dit bijzondere terrein. De ruimtes voor onze retraite zijn onderdeel van de buitenplaats en liggen allemaal aan de weidse hei en een uitgestrekte bostuin. Hier ligt ook het vegetarische farm-to-table restaurant ‘Bij de Tuinman’ met eigen moestuin. Zij verzorgen ook onze maaltijden. 

Van binnen is De Hoorneboeg totaal gerenoveerd en supersfeervol ingericht met een combinatie van eigentijds design, mooie natuurlijke materialen en vintage.

 

Wanneer je een kamer deelt:

Een kamer delen met iemand die je nog niet kent kan spannend zijn, maar de ervaring laat zien dat onze deelnemers het als prettig ervaren, omdat iedereen voor hetzelfde doel komt en de kamers ook ruim genoeg zijn om je eigen gang te gaan en je vrij te voelen.Opties om jezelf nog een beetje meer te verwennen

1:1 Energy Treat: dat is vaak precies datgene wat jouw retreat een extra boost geeft. We maken ruimte bij opgebouwde spanning of stress voor nieuwe energie, met meditatie, adem, en energy healing (reiki/rigpa).
(45,00 per sessie van 30 min.)

1:1 Energy Healing & Reading: idem bovenstaande, maar daarbij vertaal ik ook de boodschap van je energie, ziel en eventuele spirits die je begeleiden.
(65,00 per sessie van 45 min.)

1:1 Ontspanningsmassage: Simone geeft een massage die je spieren losmaakt en je diep laat ontspannen. (85,00 per sessie van 50 min.)

We hebben helaas niet voor iedereen plek, dus raden je aan dat direct te boeken als je wilt!

 

 

Extra’s

2 x een geleide meditatie vooraf waarmee jouw retreat thuis al begint. En een meditatie na afloop zodat je thuis meer stilte kunt blijven ervaren.


Wat kun je verwachten tijdens en na ons S*lence retreat?

  • meer innerlijke rust & ruimte
  • mentale & fysieke ontspanning
  • meer liefde en (zelf)compassie
  • meer voldoening door de verbinding met jezelf
  • nieuwe energie
  • (persoonlijk) leiderschap vanuit liefde
    Een retreat doe je nooit alleen voor jezelf. Een retreat helpt je om in al je rollen en op alle vlakken van je leven een positieve bijdrage te leveren aan een wereld met meer innerlijke wijsheid, compassie en zorg voor het geheel.


Begeleiding

Deze editie van S*lence wordt begeleid door mij, Ernestine Numan en Simone Heijhoff.

 

 

We creëren met veel liefde en compassie een veilige ruimte, waarin jij en de andere deelnemers heerlijk kunnen ontspannen. Beide hebben we 15+ jaar ervaring met meditatie, retraites, stilte en persoonlijke ontwikkeling, zowel zakelijk als prive. En we nodigen je graag om met ons te vertragen en verzachten om te ontdekken wat er zich voor jou in de stilte zal aandienen.


Ga je mee genieten van dit bijzondere stilte weekend in de natuur op de prachtige Hoorneboeg? 

 

Annuleringen

0-4 wkn van tevoren: geen refund, tenzij we nog iemand anders vinden voor jouw plek.
4-8 wkn van tevoren: 50%
8-12 wkn van tevoren: 75%
12-16 wkn van tevoren: 100%

Soms is een annuleringsverzekering inzetbaar bij een retreat. Deze dien je zelf af te sluiten

 

!Voor deze retreat is maar beperkte beschikbaarheid. Als je onderdeel wilt zijn van deze kleine groep stuur ons direct een bericht met welke kamer je wilt.

Heb je nog vragen, wil je even overleggen, neem dan hier contact met ons op!

 

Listen to the silence, it has so much to say. Rumi