Column met Meditatie

Hoe zou het zijn als je je vaker gelukkiger voelt, wat je situatie ook is? Deze meditatie heeft direct effect, voor nu EN op de lange termijn! En OOK als je vaak al best wel gelukkig bent, dan is er nog meer mogelijk:)! Lees hier waarom en beluister hem hier gratis!

Natuurlijk zijn we bij meditatie altijd heel voorzichtig in het stellen van doelen. Want elk streven gaat gewenst resultaat snel in de weg staan. Toch is het toch mijn ervaring dat het doen van Metta Meditatie mij direct liefdevoller en daardoor gelukkiger maakt. En wat betreft de lange termijn: we horen steeds vaker over neuroplasticiteit: het idee dat onze hersenen te trainen zijn. Dus hoe vaker je deze meditatie doet, hoe vaker je je gelukkig en liefdevol zult voelen, want je creëert als het ware positieve mentale gewoonten.

Ook als jij een vrij positief mens bent, moet je maar eens kijken hoeveel van je gedachten eigenlijk niet zo aardig zijn voor jezelf of anderen. Je hersenen hebben namelijk een voorkeur voor negativiteit. Denk maar eens aan het moment dat je feedback krijgt en je na 9 positieve punten en 1 negatieve, alleen nog maar nadenkt over dat ene verbeterpunt. Op zich is dat goed bedoeld: je brein wil je altijd veilig stellen en helpen te overleven in een situatie die jouw bestaan mogelijk bedreigt. Alleen maken je hersenen geen onderscheid in of je ECHT gevaar loopt of alleen een verbeterpunt meekrijgt, naast 9 positieve punten. Metta draagt bij aan het herprogrammeren van je brein. Waardoor je vooral met die 9 positieve punten bezig bent:)! Hoe het werkt? Je zegt gelukwensen op, voor jezelf & anderen. Fijn dus. En het heeft ook nog effect op de mensen om je heen! Want als jij verandert, verandert de wereld om jou heen ook. 

 

Terug naar overzicht