Mini Column

Mini Column

Je Doet ‘Het’ Goed!

Velen van ons hebben (on)bewust die drijfveer ‘het’ goed te willen doen. Hoe goedbedoeld ook, dit is vaak een energie-vretend mechanisme dat ten koste gaat van ons innerlijk geluk. Ten onrechte, ook nog ‘s. Want ‘het’ is ten eerste een subjectief, dynamisch begrip en ten tweede kun je wel je best doen tot je een ons weegt om het allemaal goed te doen. Er zijn namelijk altijd wel dingen die je nooit goed zal doen. Ik zal nooit goed kunnen voetballen. Boeit me niet, dus dat scheelt.

Maar zoiets als ‘zen moeder zijn’ boeit me enorm. Zo hebben we natuurlijk allemaal verschillende dingen waar we waarde aan hechten en dat is wat waard. Maar we hangen er vaak onnodig veel gewicht aan denk ik.

Meditatie laat mij namelijk keer op keer zien dat je de ambitie ‘het goed doen’ los mag laten, omdat je altijd al helemaal goed BENT. In de kern. Op zielsniveau. Het is alleen je ego dat je telkens weer even laat geloven dat je iets nog niet goed genoeg doet.

Natuurlijk, als mens zijn er dingen die je hier op aarde komt doen, leren en verbeteren, en waar je je best voor doet. Dat is ook zeker de bedoeling.

Maar het blijft superbelangrijk dat we helder houden vanuit welke basis we vertrekken als we handelen en HOE we dat handelen dan precies evalueren ALS we onszelf evalueren. Vertrek & evalueer je vanuit je hart, met zelfcompassie? Of vanuit ego-angst, waardoor je het nooit goed genoeg lijkt te doen, het glas altijd halfleeg? De eerste aanvliegroute maakt het leven een stuk lichter en leuker. En dat heb je echt verdiend!

Met alles wat ik doe hoop ik je te inspireren tot het kiezen van die eerste route.

Zullen we ‘m samen gaan?

Terug naar overzicht