Mini-Treat@Home

~In 4 Stappen een Mini-Treat@Home~

Drukke dag gehad en toch afsluiten met een Retraite-gevoel?

Laten we dan eerst even samen het ‘Retraite-gevoel’ finetunen.

Ik denk aan een mix van meerdere gevoelens en sensaties. Beeld je eens in en voel even mee: je zit of ligt en voelt…ontspanning, opluchting, je schouders zakken en de bagage van de dag (of die van gisteren of morgen) valt zo van je rug . Je voelt ruimte in je borst om vrij adem te halen, je laat je buik lekker ‘not so ladylike’ helemaal omhoog komen voor een volledige, frisse-energie-gevende- ademhaling. Je gedachten kalmeren, de ’to-do’tjes’ ruimen de weg voor steeds mooiere gedachten. Die klinken als ‘ik ben de boel toch wel bijzonder lekker aan het managen allemaal, zeg!’ of ‘eigenlijk heb ik ’t wel heel goed nu’ en ‘wat heb ik toch veel om van te ‘houwen’’. Waardoor je je steeds blijer voelt. Pure winst dus voor mind, body & soul.

Gaan we! 4 stappen die je opeenvolgend neemt. Lees ze eerst even door, zodat je ze daarna makkelijk kunt opvolgen.

  1. Besef allereerst dat je je gedachten en emoties hebt en niet bent .
    Ook al is dit niet de eerste keer dat je zoiets hoort, soms kunnen we ons toch weer even volledig laten leiden door gevoelens van onrust, gecreëerd door gedachten die misschien niet eens 100% waar zijn. Wat vaak zo is met gedachten. Niet altijd je beste vrienden. Hierdoor maak je de weg vrij om je to-do-list even overboord te gooien.
  2. Kies ervoor om 1 moment stil te gaan zitten. 1 moment. Doe het. Ondanks dat je laptop je toelacht. Of ondanks dat je in je ooghoek nog de kruimels van je bio groentespread ziet liggen, nonchy op de grond gekwakt door je 1-jarige gezinslid.
  3. Adem in & Adem uit. PUNT.  Surprise: je zou hier heel goed kunnen stoppen! Op dit moment heb je namelijk al een mini-meditatie gedaan, effectief en relaxed. Well done!
  4. Voel nu: waar heb ik nu werkelijk behoefte aan? Als je het zo snel niet weet, pak pen & papier en schrijf op ‘ ik weet het niet, ik weet het niet…’ tot er toch antwoorden omhoog komen uit je onderbewuste. Die komen altijd!


BonusTip!
Kies voor haalbare acties en doe ze dan ECHT. Niet toch stiekem terug naar de zooi in huis om ‘even snel eerst op te ruimen, want dat chillt lekkerder’. Zin in een bad? Ga erin. Is het een ‘boek & bank-antwoord? Doe het nu. Ondanks die kruimels. Die liggen er morgen ook nog wel. Of niet en dan heb je muizen. Ook prima. Is het q-time met je wederhelft die je allang niet meer over iets anders dan ‘wie doet de ochtendshift’ had gesproken? Netflix uit en klets. Ook als jullie eigenlijk al sufgeluld waren allebei.

Er is maar 1 moment waar je werkelijk invloed op hebt en dat is DIT moment.

Treat YourSelf!

Benieuwd naar meer Tools en Treats die Rust geven? You are welcome hier! Ik zal je niet spammen, ik vind het leuk om je waarde te bieden.

Shortcut naar Geluk ervaren? Download m’n free Mini-Meditatie met mega veel voordelen voor je gezondheid!

Terug naar overzicht