MeditatieCourses

MeditatieCourses

~De Beleving van een Retreat met de Info van een Course~

Ik geef MeditatieCourses speciaal voor beginners of juist voor mensen die verdieping zoeken. Of: in combinatie met zwangerschapsyoga voor zwangeren.

Data en Tijden Wisselen! Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor m’n nieuwsbrief!

“Ernestine is een ongelooflijke aanrader voor iedereen die zichzelf wil bekrachtigen met verschillende tools en inzichten voor persoonlijke ontwikkeling! Door de rustige, duidelijke, heldere en liefdevolle begeleiding heb ik in (maar) 6 weken tijd mijn lichaam en ‘mind’ nog beter leren kennen. Dit geeft mij ontzettend veel richting, helderheid en zelfvertrouwen m.b.t. het pad welke ik wil bewandelen.” (Fleur)

Hoe zou het zijn als je weer wat meer kunt genieten van je leven? In de dagelijkse drukte meer ontspanning kunt vinden? Als je tools hebt om meer rust te ervaren? En meer ruimte hebt voor alle soorten emoties, positief of negatief, waardoor je de weg vrij maakt voor een vorm van geluk die veel duurzamer voelt?

Een andere houding is de truc. Plus handige tools en nuttige info.

Op dezelfde manier doorgaan, geeft je wat je al kent. Maar met deze Courses verken je andere manieren van omgaan met je tijd, met je aandacht EN met de ster van het verhaal: jezelf. En daardoor met je hele leven.

Een leven met tevredenheid, vanuit liefde voor jezelf.
Het klinkt niet cool of hip en happening,
Maar ik beloof je dit: het effect is groot en fijn.

Hoe? Het is simpeler dan je denkt! Je hoeft alleen maar aandacht te hebben voor het huidige moment en te kiezen voor een compassievolle houding.

Ik weet ook dat het soms niet zo makkelijk is om ‘aandacht te hebben voor het huidige moment’. Dan is onze mind simpelweg te druk. Niet zo gek in een drukke wereld. Gelukkig zijn er dan technieken die ons kunnen ondersteunen.

En don’t worry, je hoeft niet uren lang rechtop te zitten in oncomfortabele houding;)

Wat kun je ontdekken?
• Hoe je (de Rust in) jezelf kunt terugvinden.
• Je leert verschillende vormen van meditatie, zoals Mindfulness Meditatie en ‘Open Hart’ -meditatie
* Je vindt verdieping o.a. door vernieuwende oefeningen, zoals Mindful Communiceren en Flow Schrijven.
• Een nieuwe houding ten opzichte van jezelf en je leven, namelijk van (zelf)compassie. In onze veeleisende maatschappij is dat DE sleutel naar innerlijke rust en geluk.
• Je krijgt achtergrondinformatie vanuit de hersenwetenschap over het proces van mediteren. Daardoor begrijp je nu wat je aan het doen bent, ervaar je minder zelfkritiek over je ‘drukke mind’ en gaat het je makkelijker af!
• Je leert simpele ademhalingsoefeningen voor meer ontspanning, energie & flow.
• Je verkent de relatie tussen je gedachten en emoties en hoe die je gedrag bepalen. Juist dit aspect maakt de cursus heel bruikbaar voor het dagelijks leven.
• Je groeit in emotiemanagement en ervaart daardoor vaker innerlijke rust en geluk.
• Je staat stil bij je diepere drijfveren, zodat je die kunt gaan volgen en het leven van jouw wensen kunt gaan creëren.
• Je vergroot op praktische wijze je intuïtie, waardoor je altijd weet wat jouw Richting is.
• Je ervaart de kracht en het plezier van een groep gelijkgestemden.

Kortom, je vergroot op rustgevende wijze je persoonlijk leiderschap. Niet vanuit het idee ‘dat het beter moet’, maar vanuit liefde voor jezelf en je enthousiasme voor groei. Omdat groei geweldig is en heel natuurlijk. Als je het maar vanuit acceptatie van jezelf doet. Want dat geeft werkelijke rust. Dan komt er ruimte voor flow. En beleef je misschien wel wonderen.

Bonus! Je krijgt hierbij mijn 4 weekse online POM*-Course!
Wat houdt dat in?
• Je leert zelf Mindfulness Meditatie te beoefenen.
• Je kunt nu makkelijker elke dag thuis een time out nemen.
• Je bouwt je beoefening rustig op vanaf 5 minuten per dag. Zo wordt het eenvoudig om meditatie te integreren in je leven.
• Je werkt op een duurzame manier aan je innerlijke rust, doordat deze methode van binnenuit werkt.
• Een positief effect op je fysieke, mentale en emotionele welzijn.

*POM= Peace of Mind

Na deze Courses weet je:
o Wat Mindfulness Meditatie is, maar ken je ook andere vormen van meditatie, zoals open hart-, compassie-, concentratie-, loop-,en visualisatiemeditatie
o Hoe meditatie kan helpen bij onrust en stress.
o Hoe meditatie je kan helpen bij het creëren van je leven zoals jij dat wenst.
o Hoe je vanuit flow kunt gaan leven.
o Hoe meditatie op simpele wijze effect heeft op je dagelijkse welzijn.
o Hoe meditatie je Emotionele Intelligentie vergroot. Hieronder vallen de belangrijkste aspecten om altijd je eigen richting te blijven volgen: zelfbewustzijn, zelfmanagement, intuïtie, drijfveren, empathie, veerkracht en compassie met betrekking op jezelf en anderen.

Data en Tijd: Wisselen! Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor m’n nieuwsbrief!

Het is een kleine knusse studio, dus beperkt plek.
Eerst meer over mij weten?
Check www.ernestinenuman.nl en download de freebies!

Twijfel je? Als je contact opneemt, kunnen we even laagdrempelig mailen of bellen of dit nu bij je past!

Lees ook wat anderen zeggen!

“Tijdens de cursus bij Ernestine mediteerde ik soms maar weinig, maar was ik bewuster dan ooit tevoren. Dat was een mooie ontdekking, want daardoor ben ik nu in de dagelijkse activiteiten echt aanwezig. Dat is hartstikke fijn, want dat geeft rust en ruimte. Nu fiets ik niet meer van A naar B, met haast en irritatie over het verkeer, maar fiets ik door Amsterdam, zie mooie dingen en ben tegelijkertijd onderweg. Dat is echt heel wat anders. Dank, Ernestine!” Tim

 

“Ik was niet bewust op zoek naar een verandering in mijn leven. Puur uit interesse heb ik de 6-weekse Meditatie Course gevolgd. Na de 5e week vielen alle puzzelstukken op hun plek en heb ik een inzicht verworven over mezelf wat mijn leven echt heel veel makkelijker maakt. Ongelofelijk!
Ik ben enorm onder de indruk van het effect van meditatie en
mindfulness, dit had ik van tevoren nooit verwacht.
Ernestine was voor mij de perfecte trainer, omdat ze aan
de hand van wetenschap uitlegt hoe meditatie en mindfulness werkt.” Evelien

Mijn werk is o.a. gebaseerd op Mindfulness, Brains, Emotional Intelligence(MBE), waar ik in ben opgeleid door Robert Bridgeman.(www.bridgeman.nl) Het officiële programma is ontstaan bij Google onder de naam ‘Search Inside Yourself’, toen top-medewerker van het eerste uur Chade-Meng Tan Mindfulness in het bedrijfsleven bracht om bij te dragen aan het geluk en welzijn van zijn collega’s. Samen met wetenschappers op het gebied van Neurowetenschap, Emotionele Intelligentie en Mindfulness ontwikkelde hij MBE. Om dit programma internationaal te verspreiden buiten Google is het ‘Search Inside Yourself Leadership Institute’ ontstaan. Hij is zelfs genomineerd geweest voor een Nobelprijs voor de Vrede. Mijn trainer Robert Bridgeman is 1 van de 3 Nederlandse gecertificeerde trainers. Tan heeft in vele interviews aangegeven dat hij, ondanks zijn weliswaar zeer hoge IQ en prestaties, pas gelukkig werd toen hij intensief ging mediteren.

Graag contact!