ReBoot@thePark

Aanwezig zijn in het NU was nog nooit zo toegankelijk!

Hoe lijkt het je als je drukke mind moeiteloos tot rust komt tijdens dit maandelijkse meditatie-event in de vrije natuur? Zoals je bij Bootcamp-klasjes op verschillende plekken sport, zo beginnen wij op een centraal punt om vervolgens in stilte van plek naar plek te lopen en te mediteren. Wellness voor Body&Mind.

Mocht je het een ongemakkelijk idee vinden om in publieke ruimte je ogen dicht te doen, don’t worry! Mediteer met open ogen en ontdek hoe cool dat is! Je uitzicht is groen en geniaal. Je hoort het ruisen van de bomen en het zingen van de vogels. Je merkt op hoe het leven zich daar als vanzelf ontvouwt.

Soms merk ik in mijn eigen tuin, hoe fijn ook, dat m’n gedachten toch net eerder teruggaan naar dat wasje wat ik nog moet doen of de email die ik nog wil beantwoorden. Door er even helemaal uit te gaan met deze Reboot-events, naar een omgeving met minder prikkels, kun je je makkelijker overgeven aan het hier & nu. Ga je mee naar buiten?

What do you get?

  • Rust
  • Ontspanning, want er is niks wat je nu hoeft te doen, behalve mindful lopen en kijken.
    Hierdoor wordt ‘aanwezig zijn in het nu’ heel toegankelijk en leuk!
  • Een kalmere geest! Wetenschap onderbouwt hoe wandelen bijdraagt zowel bijdraagt aan je fysieke, als je mentale fitheid, omdat o.a. je doorbloeding verbetert, ook naar je brein, waardoor je als vanzelf je hoofd kunt leegmaken.
  • Je voelt je opgeladen en energiek.
  • Mentaal afdwalen mag! De beste inzichten kunnen komen dankzij beweging & verwondering.
  • Fysiek afdwalen mag ook! Als je tussendoor wilt hardlopen of even weg van de groep wil lopen: je bent vrij!

“Als ik in de natuur ben, is het zo veel makkelijker om te genieten van het leven, me te verwonderen over de schoonheid en genialiteit van ons bestaan. Maar ik weet nog goed, toen ik 18 was ging ik voor het eerst alleen in Frankrijk wonen. Toen ik me even alleen voelde, keek ik naar de bergen in de hoop dat de natuur me zoals altijd gelukkig en ontspannen zou maken. Maar hoe graag ik ook wilde, het werkte niet. Nu weet ik: toen was mijn mind te druk en probeerde ik vanuit wilskracht te genieten en te ontspannen. Dat werkt dus niet. Wat werkt wel? Je hoeft alleen maar met een open mind en een open hart aanwezig zijn. Dan zie je het wel. Ga je mee kijken?”

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief Stuur een e-mail bericht