6-Weekse MBE-Course Voor Je Organisatie

                          Mindfulness, Brains, Emotional Intelligence        

Na deze Course zijn jullie UitgeRust met Duurzame Tools voor meer Energie & Plezier

In een tijd waarin 1 op 7 mensen burn-out is, lijkt het of de stress en de eisen het winnen van het plezier, waarmee we meestal begonnen aan een baan.

Om optimaal te kunnen functioneren is het noodzakelijk dat we in onze huidige tijd over tools beschikken waarmee we op de werkvloer om kunnen gaan met de stress en uitdagingen die erbij horen. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die proactief Mindfulness aanbieden aan hun werknemers.

Nadat Google in 2006 met het programma Search Inside Yourself (SIY) een wereldwijde doorbraak creëerde voor Mindfulness in het bedrijfsleven, zijn vele bedrijven in hun voetsporen getreden. Je kunt denken aan KLM, RTL Nederland, SAP en Bol.com, allen opdrachtgevers bij Bridgeman, mijn trainingsinstituut.

De basis van deze training is Mindfulness, Brains & Emotional Intelligence, speciaal gericht op het optimaal functioneren van mensen op de werkvloer. Geheel onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek (o.a.door Stanford University) met praktische oefeningen gericht op het vergroten en behouden van het welzijn van de medewerkers.

 

Hierbij kun je denken aan:

  • Korte meditatieoefeningen om snel zelf positief effect te ervaren, tijdens het werk, maar ook thuis.
  • Vernieuwende oefeningen speciaal gericht op samenwerking, zoals ‘mindful converseren’.
  • Ademhalingsoefeningen die direct ontspannen of juist energie geven.
  • Informatie over de hersenen en het proces van mediteren, zodat meditatie begrijpelijk en haalbaar wordt.

 

Een paar effecten van Mindfulness zijn:

  • Minder stress, meer focus en concentratievermogen.
  • Vanuit rust een grotere productiviteit.
  • Betere emotieregulatie, meer veerkracht.
  • Vergroot zelfbewustzijn en zelfkennis, waardoor je optimaal van je drijfveren en talenten gebruik kunt maken.

 

Kortom, MBE vergroot je persoonlijk leiderschap op ontspannen en inspirerende wijze.

Mocht het 6-weekse programma voor jullie nu niet wenselijk zijn, dan kun je ook denken aan een wekelijks of maandelijkse les. Dit deed ik onder andere bij Universal Music, Brunel & ServiceNow.

Neem contact op voor de mogelijkheden!

*MBE = Mindfulness, Brains, Emotional Intelligence. Dit programma is ontstaan bij Google onder de naam ‘Search Inside Yourself’, toen top-medewerker van het eerste uur Chade-Meng Tan Mindfulness in het bedrijfsleven wilde brengen om bij te dragen aan het geluk en welzijn van zijn collega’s (en uiteindelijk daarmee een bijdrage aan wereldvrede, een grootse missie dus). Samen met wetenschappers op het gebied van Neurowetenschap, Emotionele Intelligentie en Mindfulness ontwikkelde hij MBE. Om dit programma internationaal te verspreiden buiten Google is het ‘Search Inside Yourself Leadership Institute’ ontstaan. Mijn trainer Robert Bridgeman is 1 van de 3 Nederlandse gecertificeerde trainers. Tan heeft in vele interviews aangegeven dat hij, ondanks zijn weliswaar zeer hoge IQ en prestaties, pas gelukkig werd toen hij intensief ging mediteren.

Workshop Mindfulness bij ServiceNow in Amsterdam. Het ‘NU’ zit al in hun naam! (Via De Atleetfabriek.)