Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lente Retreat ~ Licht op je Leven

1 juni @ 10:00 - 2 juni @ 17:00

Ruimte om te zijn

Tijdens dit retreat ervaar je rust en ruimte om te zíjn. En eigenlijk is dat al genoeg. Puur door te zijn zal je jouw eigen kracht en potentie ervaren.

Je werpt nieuw licht op jouw leven. Je ziet helder waar je nu staat,  wat je wilt loslaten en hoe je van nature van betekenis bent.

Disconnect to connect

Tijdens dit 2-daagse retreat stap je even uit je dagelijks leven en mag je alle rollen loslaten die je daarin vervult. Juist in deze tijd waarin de buitenwereld altijd aan ons trekt mogen we ruimte creëren voor onszelf en de stilte opzoeken. Om je opnieuw te verbinden met jezelf en je leven.

De kracht van zijn en het plezier van worden

We geven dit retreat in het seizoen van de groei. En zoals alles een intentie draagt, zo ook dit seizoen. De natuur is volledig tot bloei aan het komen. Net als er ook van alles in ons mensen aan het ontstaan en rijpen is. Maar niet alles is even vruchtbaar. En ons ego bemoeit zich ook met de ontwikkelingen.

Daarom gaan we dit weekend eerst terug naar de kern. We zakken dieper in de kracht van het zijn, waardoor je rust en betekenis ervaart.
Om  vervolgens de brug te maken naar het worden. Wat is er in jou tot bloei aan het komen? Wat zijn je diepere intenties en verlangens?

We gebruiken hierbij de groeikracht van de lente. We vieren het licht en we beschijnen jouw pad.  Zodat je met plezier en vol bezieling verder gaat.

Ervaar fijne yoga en meditatie (voor iedereen toegankelijk),  mooie rituelen, heerlijk (vegetarisch) eten, wandelen over de hei, lezen in de zon, systemisch werk voor wie wil.

Alles mag, niets hoeft!

Opladen, rust en inspiratie om tot jezelf te komen en vanuit die plek je mooiste jij te zijn, voor jezelf en je omgeving. Dat vinden wij geen overbodige luxe, maar noodzakelijk voor een betekenisvol leven.

 

 

Programma

Op zaterdag ben je vanaf 9.30 welkom voor koffie en thee op de prachtige locatie van Buitenplaats de Hoorneboeg. Een eeuwenoud landgoed in het bos met kronkelpaadjes, prachtige heide om over te struinen, heerlijke slaaplocaties en een sfeervolle kas als restaurant.

We verzamelen in onze thuisbasis ‘In de Luwte’. Een oud kapelletje dat nu dienst doet als onze yogastudio, met een fijne rustige sfeer.

De eerste dag richten we ons op de kracht van het zijn, door te landen en te ontspannen met yoga en meditatie. Je krijgt ruimte voor reflectie om licht te werpen op je leven. Er is vrije tijd om te dwalen door de natuur, te lezen, schrijven, een mooi avondritueel te beleven en een warm vuurtje.

Op dag 2 belichten we je innerlijke kracht en staan we stil bij de intentie die in je leeft. Hierdoor ervaar je nieuwe energie om die tot bloei te laten komen deze lente, het seizoen van groei.

(Voor dit weekend hoef je geen ervaring te hebben met yoga of meditatie.)

Een beetje stilte

Dit is geen stilte-retreat, maar er zullen wel momenten zijn in stilte en met een verstilde sfeer. Hier hoef je ook geen ervaring mee te hebben. Je zult zien dat je na afloop niet anders meer wilt!

Extra Energy Treat

Een 1:1 Energy Treat geeft jouw retreat een extra boost. Door middel van adem-en energiewerk (reiki/rigpa) komt los wat los mag komen en voel je meer ruimte, diepe ontspanning en lichtheid.  Ook geef ik je tools voor thuis, afgestemd op jouw situatie.

Ik heb hier maar beperkt plek voor, dus als je nu al weet dat je dit wilt, geef me dat dan direct aan in een apart mailtje na je aanmelding!

Wat is er allemaal inbegrepen?

 • 2 dagen tijd & ruimte voor jezelf
 • 2 x yoga (verschillende stijlen)
 • 2 x meditatie (verschillende stijlen)
 • 1 x stiltewandeling
 • 1x inspiratiewandeling
 • Een bijzonder ritueel met ‘kampvuur’
 • Heerlijk ontbijt, koffie, thee & vers fruit de hele dag, als lunch lekkere soep, salade en broodjes, en ‘s avonds een heerlijke maaltijd met toetje, verzorgd door ‘Bij de Tuinman’
 • Opgemaakt bed & zachte handdoeken
 • Een groep met gelijkgestemden.
 • Een speciaal soort rust die je alleen in stilte kunt vinden
 • De bijzondere natuur van de buitenplaats aan de hei

Locatie, Prijzen en Kamers

Op het bijzondere landgoed van buitenplaats De Hoorneboeg, van oudsher al een plek voor reflectie en bezinning, hebben wij een aantal geweldige slaapplekken tot onze beschikking. Allen verspreid over het landgoed, met een eigen sfeer en bijzondere ligging. Alle kamers hebben hebben fijne hotel-kwaliteit boxsprings en beddengoed.

Er zijn 3 1-persoonskamers en de rest is gedeeld. Mocht je er tegenop zien om je kamer te delen, weet dan dat er voldoende ruimte is voor jezelf dit weekend, door de verschillende zitplekken die we hebben. Ook scheelt het dat je allemaal voor hetzelfde doel komt, wat het makkelijk maakt je eigen ding te doen.

Onze slaapplekken bevinden zich in:

*het Heihuis
*Het Stille Midden
*Op de zolder van De Villa

Op basis van je voorkeur en de beschikbare plekken maak ik een indeling die voor iedereen werkt. Alvast genieten? Bekijk de locaties hier.

(alle prijzen zijn inclusief BTW. Ben je ondernemer, dan kun je je factuur als opleidingskosten opvoeren en is de BTW exclusief. Contact me voor een aangepaste factuur, voordat je betaalt!)

Annulatie

Overweeg of je een annuleringsverzekering af wilt sluiten.

Bij annulatie geldt het volgende:
Annuleer je binnen 0-4 wkn vantevoren, dan kunnen we zo kort vantevoren geen refund geven, tenzij we iemand anders vinden om jouw plek op te vullen. Annuleer je 4-8 wkn vantevoren, dan krijg je 50% van je investering terug.
Annuleer je binnen 8-12 wkn vantevoren, dan krijg je 75% van je investering terug.
Annuleer je binnen 12-16 wkn vantevoren, dan krijg je 100% van je investering terug

Facilitators

Dit weekend wordt gegeven door Ernestine Numan en Helene Bruins.

Samen zijn wij je gastvrouwen en facilitators.Wij bieden je een veilige, fijne sfeer om helemaal jezelf te zijn, met alles wat er is.

Helene legt zich in het bijzonder toe op yoga en Ernestine op meditatie.

Hun stijl is warm en toegankelijk.

Gegevens

Begin:
1 juni @ 10:00
Einde:
2 juni @ 17:00
Site:
https://www.ernestinenuman.nl/?post_type=tribe_events&p=1919&preview=true

Organisator

Ernestine Numan
E-mail
mail@ernestinenuman.nl

Locatie

Buitenplaats de Hoorneboeg
Hoorneboeg 5
Hilversum, 1213 RE Netherlands
+ Google Maps